Publicaties

‘De goedkoope verfwinkel’ is een begrip, in én buiten Delft. Klanten komen van heinde en ver naar de Beestenmarkt om zich deskundig te laten adviseren. Ook de pers komt regelmatig over de vloer, nieuwsgierig naar ‘het verhaal’ van deze oer-Delftse onderneming. Op deze pagina vindt u publicaties uit heden en verleden. Heeft u zelf kranteartikelen of ander (historisch) materiaal in uw bezit? Mail dan naar post@copyplatform.nl. Aanvulling van het archief is van harte welkom!

The Choice

In 2012 verscheen de tweede editie van het glossy magazine ‘The Choice’, een lifestyle magazine door, voor en van Delftse ondernemers. Ook Verfwinkel W. Verbeek Jr. is in het blad present met een paginagrote advertentie. Klik hier.

Op 23 oktober 2008 zond Stadsradio Delft een interview uit met Geert de Vries, zoon van voormalig eigenaar Aart de Vries. Het gesprek ging over de lancering van de website, de geschiedenis van de verfwinkel en de persoonlijke herinneringen aan de Beestenmarkt. Klik op afspelen om het interview te beluisteren. afspelen

Op 23 oktober 2008 zond Stadsradio Delft een interview uit met Geert de Vries, zoon van voormalig eigenaar Aart de Vries. Het gesprek ging over de lancering van de website, de geschiedenis van de verfwinkel en de persoonlijke herinneringen aan de Beestenmarkt. Klik hier om het interview te beluisteren. 

‘Wij zijn de oudste verfwinkel van Nederland en als het zo doorgaat de laatste. Je ziet steeds meer verfwinkels die ook behang en tapijt in het assortiment opnemen, maar daar doen wij niet aan mee. We zijn geen doe-het-zelfzaak’. Dat zegt Michel Kouwenhoven in Forum (maart 2007), het opinieblad van VNO-NCW. Lees hier verder.
 

‘Een familiezaak met hart’. Met die kop verscheen op 6 januari 2006 een artikel in de Delftse Post. Onderwerp: het 125-jarig bestaan en het jubileumdiner voor de Voedselbank. Lees hier het volledige artikel.

‘Verfmengen is een oud vak dat dreigt uit te sterven’, zegt Michel Kouwenhoven in de Delftsche Courant van 11 november 2003. ‘Wij bepalen de juiste kleur op het oog, een kwestie van jarenlange ervaring.’ Lees hier het volledige artikel.
Op 1 mei 1999 droeg Huub Kouwenhoven, na 25 jaar eigenaar te zijn geweest, de goedkoope verfwinkel over aan zijn zoons Walter en Michel. In de Delftsche Courant van zaterdag 27 maart 1999 verscheen een uitgebreid interview met de ontdekker van het bekende ‘Delfts Groen’. Lees hier het volledige artikel.
In 1993 bracht Elmar de derde, herziene druk uit van het ‘klus’boekje ‘Schilderwerk. Alles over verf, technieken, materialen en toepassingsmogelijkheden’ (ISBN 903890133x). Bewerkt door… Walter Kouwenhoven.  
 

© tekst en beeld Geert de Vries, www.copyplatform.nl.