Na de overname van ‘de goedkoope verfwinkel’, op 1 mei 1974, werkten Huub Kouwenhoven en Aart de Vries nog regelmatig samen. Aart woonde boven de zaak op nummer 9 en als het druk was, hielp hij graag – gevraagd en ongevraagd – een handje mee. In dit fragment uit de 1981-film zijn de oude en de jonge meester als duo vereeuwigd.
Huub Kouwenhoven beschikte als vakschilder over een schat aan praktijkkennis die hij graag met zijn klanten deelde. Hij schreef er zelfs een handboek over. Ook de glassnijder had voor hem geen geheimen. In dit fragment zien we Huub aan het werk in de glaswerkplaats achter de winkel
In 1981 is ‘de goedkoope verfwinkel’ nog steeds, als vanouds, een verf- en glashandel. Onder leiding van Huub Kouwenhoven verschuift het accent in de jaren daarna steeds meer naar schildersbenodigdheden en maken de glaskisten plaats voor verfdisplays. Maar wanneer had Huub de zaak nou precies overgenomen?
De één droomt ervan profvoetballer te worden, de ander ambieert een carrière als politicus. Schilder Huub Kouwenhoven werd al op jonge leeftijd verliefd op ‘de goedkoope verfwinkel’ op Beestenmarkt 9. In een interview op 14 oktober 2008 vertelt hij hoe het allemaal begon.
Huub Kouwenhoven had 25 jaar een eigen schildersbedrijf. Wat dreef hem ertoe een verfwinkel over te nemen en ‘in zaken’ te gaan? En wat kan hij zich van de eerste tijd herinneren? Hij vertelt het zelf in dit fragment.
Toen Huub Kouwenhoven de zaak op 1 mei 1974 overnam, was de afspraak dat hij niets aan het interieur zou veranderen. Daar heeft hij zich altijd aan gehouden. Wat heeft hij wel aan de winkel toegevoegd?
Huub Kouwenhoven is de ontdekker van ‘Delfts groen’. Hoe veel voordeuren en kozijnen in Delft zijn hier inmiddels al mee geschilderd? In dit fragment legt Huub uit hoe de verf tot stand is gekomen, zonder het (geheime) recept te verklappen.